Vljudno vas vabimo na tiskovno konferenco, ki bo v torek, 14. junija 2016

Mario Šolar
By Mario Šolar junij 10, 2016 22:51

Spoštovani uredniki in novinarji,

v  času osamosvojitvene vojne v Sloveniji so posamezniki svoje domove spremenili v tajna skladišča, v katerih so hranili orožje in s tem tvegali svoja življenja. Največ orožja nismo oddali prav na Gorenjskem. Eden izmed pričevalcev bo povedal svojo zgodbo.

Vljudno vas vabimo na tiskovno konferenco, ki bo v torek, 14. junija 2016, ob 10. uri, v prostorih Doma veteranov, Ljubljanska cesta 60, Radovljica. 

Neoddaja orožja v javnosti sproža polemike, na tiskovni konferenci pa bomo s pričevalci spregovorili o tem, kaj se je v obdobju od leta 1990 do leta 1991 zares dogajalo na Gorenjskem, o odkritju spominskih plošč, v Bohinju jih bomo odkrili posameznikom, ki so hranili orožje v svojih domovih, o izidu novega zbornika z naslovom O vlogi teritorialne obrambe Gorenjske v osamosvojitvenih procesih v letih 1990 – 1991, predstavili pa bomo tudi delovanje in letošnje načrte OZ VVS Zgornja Gorenjska.

Vaši sogovorniki bodo: Janez Koselj, predsednik OZ VVS Zgornja Gorenjska, Janko S. Stušek, podpredsednik OZ VVS Zgornja Gorenjska, Peter Zupan, brigadir in poveljnik teritorialne obrambe Gorenjske med osamosvojitveno vojno, in Franc Erlah iz Srednje vas v Bohinju, pričevalec, ki je v tajnem skladišču hranil orožje.

Zahvaljujemo se vam, da boste poročali o našem delu.

Na snidenje v torek ob 10. uri.

Lep veteranski pozdrav!

Mario Šolar
By Mario Šolar junij 10, 2016 22:51