Tekmovanje za državno prvenstvo v vleki vrvi

Mario Šolar
By Mario Šolar junij 10, 2016 22:45

Tekmovanje za državno prvenstvo v vleki vrvi

Močni in vztrajni so se pomerili na Gorenjskem

Konec maja je bilo v Hlebcah pri Begunjah tekmovanje za državno prvenstvo v „vlečenju štrika“ (vleki vrvi), ki so ga pripravili Območno združenje VVS Zgornja Gorenjska, Zveza društev vrvašev Slovenije ter Kulturno in športno društvo (KŠD) Veteran Zgornja Gorenjska. Zmagovalni pokal so domov odnesli člani ekipe Šentjurski korenjaki.

Pri Domu gasilcev v Hlebcah so se pomerile ekipe Veteran Zgornja Gorenjska, Gamsi iz Sevnice in Šentjurski korenjaki, ki so ob glasnem spodbujanju gledalcev pokazali svojo moč in vztrajnost. Šlo je zares, kot na vsakem športnem tekmovanju. Po natančnem tehtanju so trenerji sestavili tekmovalne ekipe s po osmimi tekmovalci, ki skupaj niso smeli biti težji od 1100 kilogramov. Ja, prav ste prebrali, za dobro tono teže je bilo na vsaki strani vlečne vrvi. Če kje, potem se na omenjenem tekmovanju tekmovalci niso sramovali svojih kilogramov. Nejcu Koželju, najmlajšemu in najtežjemu tekmovalcu ekipe Veteran Zg. Gorenjska, je tehtnica pokazala kar 186 kilogramov! „Z ekipo sodelujem že pet let, rad se pomerim v moči, kljub temu, da smo si tekmeci, pa se med seboj tudi zelo spoštujemo in vedno poskrbimo za prijetna druženja. Je pa res, da to ni šport za vsakega. Ni najpomembnejša moč, ampak tudi vztrajnost in eksplozivnost. Pred tekmo je pomembno, da ogrejemo mišice in da smo tudi psihično dobro pripravljeni,“ je povedal Koželj. Davidu Justinu, prav tako članu ekipe Veteran Zg. Gorenjska, pa je poleg športnega in tekmovalnega duha pomembno tudi to, da se spominjajo dogodkov ob osamosvojitvi Slovenije. Za dobro pripravljenost ekipe skrbi trener Božo Repovž, ki je dejal, da imajo redne tedenske treninge, na tekmovanju v Lescah pa so pred dvema letoma slavili zmago. „Najtežje je sestaviti ekipo, saj ne smemo preseči dovoljenih kilogramov in včasih moram izločiti prav tekmovalca, ki je sicer zelo dober,“ je pojasnil Repovž. V tokratni ekipi Veteran Zg. Gorenjska so bili: Mirko Škofic, Aleš Ponikvar, Edo Podpečan, Nejc Koželj, Bojan Kristan, Goran Stankovič, Darko Rozman in Dominik Jelovčan, med rezervnimi tekmovalci pa: Sebastjan Ive, Aleš Bavdek, David Justin, Pavel Arh in Božo Repovž.

Da je vse potekalo po pravilih, je skrbel sodnik državnega prvenstva v vleki vrvi Miran Zidanšek. Vse tri ekipe so se borile po svojih najboljših močeh, a prepričljivo zmago so osvojili Šentjurski korenjaki, ki niso skrivali veselja. „Pohvalimo se lahko z dobrimi tekmovalci, dozdaj smo bili že petkrat državni prvaki in tudi današnje zmage smo zelo veseli,“ je po tekmovanju povedal Drago Marguč, predsednik Šentjurskih korenjakov. Lepo vreme je v Hlebce privabilo veliko gledalcev, za dobro vzdušje so organizatorji in tamkajšnji gasilci poskrbeli tudi z glasbo in zabavnimi igrami, in dišalo je po okusnem golažu. Da je dogodek uspel, je bil vesel tudi Janez Koselj, prvi mož gorenjskih veteranov in KŠD Veteran Zg. Gorenjska. „Naša ekipa je ves čas nekje v zlati sredini. To ni edina dejavnost v sklopu našega združenja, je pa zagotovo zanimiva tudi zaradi druženja in obujanja spominov,“ je še dodal Koselj.

drzavno prvenstvo vlecenje vrvi, hlebce, 28052016 001drzavno prvenstvo vlecenje vrvi, hlebce, 28052016 019drzavno prvenstvo vlecenje vrvi, hlebce, 28052016 017drzavno prvenstvo vlecenje vrvi, hlebce, 28052016 009drzavno prvenstvo vlecenje vrvi, hlebce, 28052016 007drzavno prvenstvo vlecenje vrvi, hlebce, 28052016 003

Save

Mario Šolar
By Mario Šolar junij 10, 2016 22:45