» Po poti generala Maistra – Voličina 2015«

Mario Šolar
By Mario Šolar junij 1, 2015 08:36

» Po poti generala Maistra –  Voličina  2015«

Po poti generala Maistra –  Voličina  2015«

v soboto  6. junija 2015,

ob 9. 00 uri v Voličini

 Prijazno vas pričakujemo med  8.30 in 9.00 uro  v centru Voličine. Avtobuse in osebna vozila lahko parkirate na urejenih parkiriščih. Parkirišča bodo označena, prav tako dovozi iz vseh smeri.

Po jutranjem okrepčilu, krajšem kulturnem programu ter nagovoru župana občine Lenart  v Slovenskih goricah  g. mag. Janeza Krambergerja, predstavnika ZVVS, predsednika OZVVS g. Darka Škergeta, bomo okrog 9.30. ure krenili na 9 km pohod v smeri Voličina  – Zg. Voličina  – Hum  –  Zavrh. Pohod bo vodil veteran vojne za Slovenijo in planinski vodnik Marjan Rebernik s pomočniki. Pot nas bo vodila po slikoviti rahlo valoviti slovenjegoriški pokrajini med travniki, polji, sadovnjaki in vinogradi brez večjih ali težjih vzponov. Ob poti boste lahko občudovali tudi še nekaj ohranjene vaške arhitekture, naravne znamenitosti, obnovljeno partizansko bolnico in idiličen razgled. Med potjo bomo poskrbeli za predstavitev posameznih znamenitosti in za osvežilne napitke ter prišli na lokacijo Zavrh ob 13.30 uri,  kjer  bomo zaključili pohod s pogostitvijo ob znanem Maistrovem stolpu. Na voljo bo tudi domača kapljica rujnega vina iz slovenjegoriških vinogradov.

Rok za prijavo je 3. junij 2015, sekretarju OZVVS Lenart Iztoku Rozinu na tel. št. 041-318-901, 040 466 006 ali na info@lenart.zvvs.si.

Pokroviteljica in gostiteljica je Občina Lenart  v Slovenskih goricah.

Priporočamo, da se primerno oblečete in obujete ter na pohodu upoštevate navodila organizatorjev. Vsak udeleženec krene na pot na lastno odgovornost.

Pridite torej med nas in bodite naši gostje. Veseli bomo vašega obiska in udeležbe na pohodu.

V teh časih se verjetno večina veteranskih območnih združenj ukvarja s pomanjkanjem finančnih sredstev in tudi naše območno združenje ni izjema. Primorani smo uvesti prispevek vsakega pohodnika v višini 4EUR zato, da ohranimo primerno ponudbo in organizacijo zveznega pohoda vsem veteranskim pohodnikom. Hvala za razumevanje.

Z lepimi pozdravi in iskreno dobrodošlico!

 

Darko Škerget  

Predsednik OZVVS Lenart                                          

Mario Šolar
By Mario Šolar junij 1, 2015 08:36